Ik geef je de zon – Jandy Nelson

Ik geef je de zon

Titel: Ik geef je de zon
Auteur: Jandy Nelson
Jaar: 2015
Pagina: 416
Bindwijze: Hardcover
Uitgever: Blossom Books
Taal: Nederlands, Engels
Categorie: Young Adults
Prijs v.a.: €18,99

Beschrijving:
Jude en haar tweelingbroer Noah zijn onafscheidelijk, totdat er iets tragisch gebeurt waardoor ze compleet uit elkaar groeien. Noah probeert ondertussen zijn homoseksualiteit een plek te geven, terwijl Jude een verschrikkelijke eerste keer heeft gehad en steeds meer in zichzelf keert. Wisselend tussen de perspectieven van Jude als ze zestien is, en Noah als hij dertien is, komt de lezer er langzaam achter wat er is voorgevallen en hoe dat deze tweeling voor de belangrijkste jaren uit hun leven uit elkaar heeft gedreven.

Recensie
Wauw wat een prachtig mooi boek om te lezen, meer kan ik er niet over zeggen. In het begin dacht ik eerlijk gezegd dat het niet veel zou worden, maar na keer op keer veel bladzijdes gelezen te hebben kon ik niet meer stoppen met lezen. De band tussen de tweelingbroers dat plotseling zo uit elkaar gaat, maar zich later weer hervinden. wauw echt een heel mooi boek om te lezen, meer kan ik niet zeggen.

Dit boek verdiend een dikke **** sterren, puur omdat het begin even niet op schoot maar later in het verhaal wel. Een kort maar krachtige recensie, gewoon omdat ik er niet meer over kan vertellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.