Muren van Verraad – Nova Ren Suma

Muren van verraadAuteur: Nova Ren Suma
Titel: Muren van Verraad
Jaar: 2015
Pagina’s: 352 blz.
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V
Categorie: Young Adults, Fantasie
Advies prijs v.a.: €19,99

Rating: music notemusic notemusic notemusic notemusic note

Beschrijving:
Muren van verraad is het verhaal van een meisje met een veelbelovende toekomst voor zich. Een meisje wiens leven in één tragische middag draait van veelbelovend naar uitzichtloos. Een meisje dat uiteindelijk een stem – en gerechtigheid – krijgt


Amber zit vast in Aurora Hills, een beveiligde jeugdinrichting. Als op een nacht alle sloten openspringen, ontstaat er totale gekte onder de 42 meisjes die er hun straf uitzitten. De een grijpt haar kans om te ontsnappen, de ander weet niet wat ze met de nieuw verworden vrijheid aanmoet.


Violet is een danseres die op het punt staat naar New York City te vertrekken om als ballerina door te breken. Hoewel uiterlijk onbewogen en als altijd met zichzelf ingenomen en egoïstisch, kan ze de dood van haar vriendin Orianna niet vergeten. Niet omdat ze zich schuldig voelt, maar vanwege het mogelijke effect ervan op haar huidige leven en haar dansopleiding aan het prestigieuze Juilliard.


Langzaam wordt duidelijk dat Amber en Violet nauw met elkaar verbonden zijn door Orianna. Ook zij had een glorieuze toekomst als ballerina voor zich liggen, maar anders dan Violet moet ze knokken voor ieder klein kansje in het leven. Desondanks is Violet jaloers op Ori, wetende dat zij nooit zal kunnen tippen aan Ori’s natuurlijke talent voor ballet. Als er twee concurrentes worden vermoord, belandt Ori in Aurora Hills.

Recensie:
Voor het eerst zag ik het boek in de winkel, meteen trok het boek me aan. De cover van het boek geeft duidelijk aan waar het een beetje over zou kunnen gaan. Na de achterkant gelezen te hebben, leek het me een leuk en spannend boek.
Op Facebook las ik per toeval dat je een lees exemplaar kon winnen en daarover alleen een recensie moest plaatsen. Aangezien de kans klein was dat ik erbij zat, deed ik voor de Fun mee. Een paar dagen later zat ik erbij, meteen na ontvangst ben ik in het boek gaan lezen. Ik kon niet meer stoppen met lezen, binnen een paar dagen heb ik het boek helemaal uitgelezen. Het boek Muren van Verraad is een passende titel voor het hele verhaal.
De verhaal lijnen zijn uit twee personages geschreven. Het verhaal van Violet en het verhaal van Amber, Amber is een meisje dat in de gevangenis zit en Violet is een danseres. Het eerste deel is makkelijk om te lezen, omdat de verhaal lijnen goed uit elkaar worden gehaald door de namen erbij te zetten. Na het derde deel van het boek komen er ook andere personages in voor.
Het is een kleine recensie van het boek, zelf ben ik er heel erg tevreden over dat ik dit boek mag recenseren. Ook ben ik heel erg benieuwd wat andere van dit boek vinden en of hun de moeilijkheidsgraad hetzelfde vinden of dat deze voor hun anders is.

4 Comments

  1. johng452@gmail.com'

    Howdy! I basically would like to give a huge thumbs up for the good data you’ve got here on this post. I will probably be coming once again to your weblog for far more soon. edcakabkbdac

    Reply
  2. smithg538@gmail.com'

    I’m glad that it turned out so effectively and I hope it will continue in the future because it is so worthwhile and meaningful to the community. geacffeedcfekaeg

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.