Niets om het Lijf – Kaat de Kock

Niets om het lijf147 blz
Hardcover
9789044832419
Januari 2018
Clavis
young Adult

Beschrijving:
De vijftienjarige Marie is best tevreden met zichzelf en haar leven. Oké, de verhouding met mama is niet altijd perfect, maar verder is ze een normale tiener. Tot ze een paar opmerkingen krijgt over haar figuur. En als haar vriendje haar dan ook nog dumpt, begint ze te twijfelen aan zichzelf. Vond hij haar ook te dik en te lelijk? Misschien moet ze toch eens wat meer op haar lijn gaat letten …

Recensie:
Marie is een onzeker meisje wat ze niet laat merken naar andere toe. Ze heeft een goed thuis, een vriendje en vriendinnen. Maar wat als je vriendje niet het vriendje is wat hij laat zien. Hij heeft meer oog voor iemand anders. Marie voelt zichzelf onzeker als ze een opmerking krijgt over haar figuur en besluit daarom wat kilo’s af te vallen. Als ze zichzelf per ongeluk snijd, vind ze het goed voelen en gaat ermee door. Want door de automutilatie (zelfbeschadiging) voelt ze zichzelf sterker worden en beter.

Het verhaal sprak me aan, maar eenmaal in het boek leek het niet echt op de werkelijkheid. Het lijnen, de automutilatie die erin voor komt en de opmerkingen wel. Maar iemand die zover is afgevallen flauwvalt en dat de huisarts het schrikbarend vind, haar niet laat opnemen, maar naar een psycholoog stuurt ging mij iets te ver buiten de werkelijkheid om. Verder is het een prachtboek om te lezen, hoe een meisje zich voelt als er opmerkingen gezegd worden. Hoe je je vriendinnen en ouders om de tuin kan leiden, hoe je vriendje je niet eens meer ziet staan dat het allemaal maar schijn is en om “iemand” te hebben. Ik raad het verhaal zeker aan, aan mensen die zich in zo’n situatie bevinden, om hun te laten zien wat er dan kan gebeuren dat mensen het echt wel zien, dat niks verborgen gehouden kan worden en dat de waarheid altijd boven water komt.

Het boek krijgt van mij Afbeeldingsresultaat voor 5 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.