Schim en Schaduw – Leigh Bardugo

schim en schaduwTitel: Schim en Schaduw [1]
Auteur: Leigh Bardugo
Jaar: 2014
Pagina’s: 352 bladzijdes
Bindwijze: Hardcover
Uitgever: Blossom books
Categorie: Young Adults
Prijs v.a.: €15,75

Beschrijving:
Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.
Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling. Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Recensie:
Vele verhalen volgen “het boek is zo goed deze moet je lezen”, heb het boek zelf even uit de bibliotheek geleend. Want ik twijfelde heel erg over dit boek, ik ben erg blij dat ik dit boek niet heb gekocht. Zelf kwam ik totaal niet door het boek heen, en legde het boek ook naast me neer in hoop dat ik er morgen anders over zou denken. Helaas was dit niet zo, ik heb een paar bladzijdes om geslagen. Toen ik dit deed begreep ik helemaal niks meer van het verhaal, ben ongeveer halverwege gekomen in het boek en heb het boek daarna weer terug gebracht naar de bibliotheek en alleen het einde gelezen. Ik hoop dat het tweede en derde deel beter is dan het eerste deel.

ik geef dit boek *** sterren, omdat ik er niet door heen kwam, maar het toch voor de rest wel een leuk boek is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.