Storm; het paard van één dollar [deel 1] – Lauren St John

stormWatch Full Movie Online Streaming Online and Download

Auteur: Lauren St John
Titel: Storm; het paard van één dollar
Jaar: 2015
Pagina’s: 352 blz.
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Gottmer
Taal: Nederlands, Engels
Categorie: Jeugd, Young Adults
Prijs v.a.: 15,95

Beschrijving:
Casey Blue woont in een grauwe torenflat in een Londense buitenwijk. Ze doet vrijwilligers werk bij de plaatselijke manege, maar het is een ultieme droom om de Badminton Horse Trials te winnen; het grootste paarden evenement ter wereld.
Als ze een zwaar verwaarloost paard redt van het slachthuis, raakt Casey ervan overtuigd dat ze die onmogelijke droom kan waar maken. Maar dan dreigt haar vaders criminele achtergrond roet in het eten te gooien. En voor de aantrekkelijke Peter heeft ze al helemaal geen tijd.

Recensie:
In het begin dat ik dit boek zag liggen was ik er meteen verliefd op, de mooie cover, het verhaal op de achterkant. Dit boek zou een traantje bij me weg pikken althans dat dacht ik. Het boek was eindelijk in de bibliotheek te reserveren en meteen heb ik dit gedaan, eenmaal in het boek begonnen vond ik het begin van het boek best wel tegenvallen, het begin was een beetje te langdradig voordat ze het paard pas vind en kocht (in hoofdstuk 5 pas). Ook dacht ik dat er aardig wat spanning en romantiek in zou zitten, dit was ook best ver te zoeken. Zelf vind het ik boek echt geschikt voor jeugdigen en kinderen, niet voor Young Adults.

Omdat ik toch wilde weten hoe het boek zou eindigen was dit erg voorspelbaar, de schrijfster probeert spanning in het verhaal te houden en te brengen. Dit op verkeerde plekken, de plekken wat voorspelbaar is daar bracht ze de spanning in. Toch ben ik erg benieuwd naar het tweede deel van de Storm reeks, in hoop dat deze wat beter is en de spanning op de juiste plekken zit. Zonder enige voorspelbaarheid. Omdat het verhaal toch goed in elkaar zit en ook een beetje op het waargebeurde is van de schrijfster zelf vind ik het toch een vier (****) sterren waard.  Puur omdat het verhaal goed en mooi geschreven is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.