Stukjes Hemelblauw – Sue Durrant

Titel: Stukjes Hemelblauw
Auteur: Sue Durrant
Pagina’s: 256 blz.
Bindwijze: Paperback
Jaar: Oktober 2016
Uitgever: Meis & Maas
Rating:Afbeeldingsresultaat voor muzieknotenAfbeeldingsresultaat voor muzieknotenAfbeeldingsresultaat voor muzieknotenAfbeeldingsresultaat voor muzieknoten

 

Beschrijving:
Stukjes Hemelblauw vertelt het verhaal van Zac en Ira, een broer en zus, die zonder vader en moeder opgroeien. Daardoor verhuizen ze van het ene pleeggezin naar het andere tot ze plotseling, als ze zeen en negen jaar oud zijn, naar een kindertehuis worden gebracht. Daar maken ze kennis met de vriendelijke Silas, de prachtige Hortense, de persterige Jimmy en de griezelige mevrouw Clarks. Na de nodige verwikkelingen en avonturen gaat uiteindelijk hun diep gekoesterde wens in vervulling… Stukjes Hemelblauw is een onvergetelijk en ontroerend verhaal over hoop, het maken van vrienden en het vinden van een thuis.

Recensie
Stukjes Hemelblauw is een prachtig boek geschreven uit het oogpunt van een kind die woont in een weeshuis.

Als Ira (Miracle) en Zac van pleeggezin naar pleeggezin gaan en niemand hen wilt adopteren komen ze terecht in een weeshuis, in het begin zijn ze hier heel verdrietig over, maar kunnen het wel accepteren.
Heb zelf erg genoten van het verhaal, alles wat er gebeurd word zo mooi en goed geschreven. De korte hoofdstukken en de tekeningen bij iedere hoofdstuk, maakt het verhaal helemaal af. Het enige waar je aan stoorde is dat er teveel uit de ik personage word geschreven, hierbij bedoel ik ‘Ik en Zac’ en niet ‘Zac en ik’. Dit zou je van een 12 jarige wel verwachten. Ook als ze ouder worden, word er niet op hun niveau gepraat. Maar nog steeds op dat toen 12 jarige meisje.

Het mooie aan dit verhaal is dat er een kijkje word gegeven hoe het in een weeshuis aan toe gaat, enige nadeel ervan is dat het uit de vroegere tijd word gesproken (1989). Had graag meer in het nu willen lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.