Verlamd – Gerard van Gemert

cover_verlamdTitel: Verlamd
Auteur: Gerard van Gemert
Pagina’s: 173 blz
Bindwijze: Hardcover
Uitgever: Clavis
Taal: Nederlands
Categorie: YA
Prijs v.a.: €15.95

Rating: music notemusic notemusic notemusic note

Beschrijving:
Jespers vader is politieagent op het eiland Terschelling. Jaren geleden, toen hij nog rechercheur in Amsterdam was, heeft hij een dader van een roofoverval achter de tralies gekregen. De tweede dader is op de plaats van de misdaad doodgeschoten door de politie. Jesper ontdekt nu dat er nog een derde crimineel bij betrokken was. En die wil wraak nemen op zijn vader door de zus of broer van Jesper iets aan te doen. Jesper is, zo krijgt hij te horen, de enige die dat kan voorkomen. Tenminste, als de jongen de identiteit van de mysterieuze misdadiger, die af en toe in zijn buurt opduikt, snel achterhaalt. Kan Jesper degene die zijn gezin bedreigt op tijd ontmaskeren?

Recensie:
Wat een goed boek, vol spanning, avontuur en bezorgdheid in een liefdevolle familie. Als Jesper op een dag een witte envelop met een cassettebandje krijgt, staat zijn wereld op zijn kop. Jesper wordt bedreigd door de derde dader, hij wilt wraak nemen op zijn familie. Maar waarom dan eigenlijk? Als je dat wilt weten raad ik je het boek aan om te lezen, lukt het Jesper om de derde dader op tijd te ontmaskeren voordat er slachtoffers gaan vallen? Je leest het in Verlamd van Gerard van Gemert.

Zelf heb ik heel erg genoten van het boek en had het binnen een no time uit, het leest makkelijk weg, soms had ik het idee dat het een echte jongens boek is. Omdat de auteur veel van voetbal houdt en dit ook verwerkt in zijn verhaal, maar ik had het mis. Het boek is ook een absolute meiden verhaal, maar meiden verwacht niet dat het een echte meiden meiden verhaal is.  Ik ben Clavis eg dankbaar dat ik voor hun dit boek mocht recenseren. Het verhaal heeft een open einde, dus ik hoop dat er nog een deel twee uit komt, want zou het verhaal echt zo afgelopen zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.