Voedselbank

Vandaag met de hele klas naar de voedselbank geweest, hierbij ook de distributiecentrum. Om 9.00 uur zouden we starten met een PowerPoint en een rondleiden, omdat een docent verkeerde informatie had gegeven kwamen er heel veel klasgenoten te laat omdat ze verdwaald waren. Is natuurlijk logisch en kwamen we om 9.30 uur pas aan. Eerst startte we met een rondleiding, om te kijken hoe hun werken. Hoe het eruit ziet en hoe ze het doen. Wat mij heel erg opviel is dat er zoveel mensen van verschillende culturen hier aan mee deden, helemaal toppie dat ze de arme gezinnen willen helpen. Ik was ook best wel sprakeloos. Omdat de vrijwilligers niet in beeld of op de foto mogen komen, kon en mochten wij alleen maar een foto maken van de pakketten die ze maken.

Op deze foto zien jullie verjaardagspakketten voor kinderen van 4-12 jaar, die ze uit kunnen delen.20151008_094431

 Watch Full Movie Streaming Online and Download

 Watch Full Movie Streaming Online and Download

 Watch Full Movie Streaming Online and Download

 Watch Full Movie Streaming Online and Download

 Watch Full Movie Streaming Online and Download

 Watch Full Movie Streaming Online and Download

Ik heb veel geleerd in de paar uren dat we daar waren, zo weet ik nu ook dat alles wat ze krijgen gefinancierd word. Ze pakken rijst, crusli en andere houdbaarheidsproducten  echt heel erg hard nodig hebben, want dit krijgen ze niet. Het enige wat ze krijgen op uit te delen zijn groentes zoals bloemkool, koekjes, boter, stokbrood, brood, chips etc. Ze krijgen niet eens een zak aardappelen omdat dit niet meer gaat vanwege de bezuinigingen. De mensen krijgen niet eens verder een pak rijst of pasta’s, omdat ze dit niet krijgen, echt alleen maar pure potten groente, bloemkool, appels en thats is van groente en fruit. Niet eens een stukje vlees of sausjes, nee…. Dit vind ik zo jammer voor alle mensen die het zo hard nodig hebben ze hebben al minder dan 180 euro in de maand te besteden en dan kunnen ze niet eens uit de schijf van 5 eten.

Ik roep daarom jullie ook op, als je houdbare producten of iets anders in de kast heb staan wat je niet meer gebruikt. Geef het aan de voedselbank, hun zijn hier heel erg blij mee, want zij kunnen gezinnen blij maken, te eten geven. En natuurlijk daarom ook in leven houden. Een gezin van 2 ouders en 2 kinderen krijgen 1 krat waarvan hun maagje niet eens gevuld kan worden op één dag. Hoe erg is dat. Dat wij als studenten, volwassenen maar ook tieners en scholieren iedere dag naar de MacDonalds gaan, kleding in de vuilnisbak gooien omdat dat niet meer gedragen word. Of iedere dag met een Primark tas thuis komen. Denk dan aan al die mensen en kinderen die niet eens een ontbijt ’s morgend hebben, omdat ze daar niet eens geld voor hebben. Soms zelfs niet eens een dak boven hun hoofd, op een kale betonnen vloer leven, want ze hebben geen geld voor meubels. Mensen denk alstublieft na, voordat je kostbare voedsel weggooit of  kleding in de container gooit omdat deze uit de mode is. Geef dit, doneer dit aan de voedselbank. Weet je niet waar deze zit, ik weet wel een paar adressen. En dit word goed besteed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.